Единственият официален източник на обобщени прогнози и резултати от европейските изборите е сайтът на ЕП. 

Според резултатите обявени като прогноза от там ГЕРБ изпраща 7 човека в ЕП, БСП – 5, ДПС – 3, ВМРО -1 и Демократична България – 1.

Национални партии Процент (%)
GERB/ГЕРБ – Coalition (Grazhdani za evropeysko razvitie na Balgariya + Sayuz na demokratichnite sili / Граждани за европейско развитие на България + Съюз на демократичните сили) 31,60%
BSP/БСП – Bulgarska sotsialisticheska partiya/Българска социалистическа партия 23,35%
DPS/ДПС – Dvizhenie za prava i svobodi/Движение за права и свободи 13,80%
VMRO/ВМРО – VMRO – Bulgarsko Natsionalno Dvizhenie / ВМРО – Българско национално движение 7,25%
Demokratichna Bulgaria/Демократична България – Demokratichna Bulgaria / Демократична България 6,20%
Volya/Воля – Volya / Воля 3,75%
Koalitsiya za Bulgaria/Коалиция за България – Koalitsiya za Bulgaria / Коалиция за България ( Alternativa za balgarsko vazrazhdane et al. / Алтернатива за българско възраждане и други) 1,75%
ATAKA/АТАКА – Partiya Ataka/Партия Атака 1,45%
NFSB/НФСБ – Natsionalen Front za Spasenie na Bulgaria/Национален фронт за спасение на България 1,45%
Други партии – Други партии 9,40%

Видове резултати:

Приблизителни оценки: Обобщение от Kantar, на наличните национални прогнозни резултати или данни от проучвания, получени в резултат от изборите и публикувани в дадена държава членка след завършване на гласуването от добре известни и надеждни национални институти за социологически проучвания.

Проекция на местата: Проекцията на местата в Европейския парламент се основава на обобщение от Kantar на наличните резултати от избори, оценки или данни от проучвания, публикувани в държавите членки след завършване на гласуването. Проекцията се основава на структурата на Парламента в края на изтеклия мандат, без това да предопределя състава на политическите групи в новия мандат.

Предварителни изчисления: Съставът на Европейския парламент въз основа на наличните предварителни или окончателни национални резултати, публикувани след завършване на гласуването във всички държави членки въз основа на структурата на Парламента в края на изтеклия мандат.

Предварителни резултати: Първоначални резултати, представени от официалния избирателен орган на държавата членка въз основа на процент от преброените гласове.

Окончателни резултати: Резултати, публикувани от официалния избирателен орган на държавата членка след преброяването на всички гласове.

Официални резултати: Окончателни резултати, обявени от официалния избирателен орган на държавата членка и утвърдени от националния законодателен орган.

Учредително заседание: Резултати, обявени официално от новоизбрания Европейски парламент след проверка дали новите членове отговарят на критериите да заемат постовете.