Анна ГЕОРГИЕВА, треньор

В два поредни дни 23-24 май в гр.Пазарджик се проведе Държавното първенство и Европейската купа по модерен петобой Мемориал „Христо Чочев” за момичета и момчета под 17 и под 19 годишни. СК”Шампион” се представи с пълни отбори в двете възрасти и в двата пола и спечели общо 11 индивидуални медала и 3 отборни купи. При 17 годишните момчета Любомир Германов с отлични времена в плуването и комбинираната дисциплина се класира на 1 място на Европейската купа и 1 място на Държавното първенство.За тази си победа Любомир с гордост  вдигна купата „Христо Чочев”.

В държавното класиране компания му направи Емил Грозданов,който се класира на 3 място. Отлични резултати постигнаха и Ангел Франгов, Радослав Христов, Георги Рангелов, Александър Тодоров. Техническа грешка в стрелбата лиши момчетата от призово отборно класиране.

При момичетата Виктория Стойнова спечели бронзов медал на Европейската купа и сребърен от Държавното първенство. Със сребърните медали се задоволиха момичетата в отборното класиране в състав Виктория Стойнова, Виктория Пенева и Михаела Зонова.

Въпреки натрупаната умора младите петобойци се мобилизираха и във втория ден на състезанието постигнаха още по-добри резултати и класирания в горната възраст под 19годишни.

Дисциплините бяха плуване 200м.свободен стил,фехтовка и комбинирана дисциплина 4 по 800 м. бягане с 4 стрелби. В конкуренция с 2 години по-големи момчета Любомир Германов спечели 2 бронзови медала от Европейската купа и Държавното първенство. Ангел Франгов се класира на 4 място, Емил Грозданов на 7 място, Радослав Христов на 11 място, Георги Рангелов на 22 място.

Въпреки отборната загуба от предния ден шампионите отново показаха,че са най-добрите и заслужено грабнаха златната отборна купа в състав Любомир Германов,Ангел Франгов и Емил Грозданов. Момичетата също не се посрамиха. Виктория Стойнова спечели 2 сребърни медала от Европейската купа и Държавното първенство,а компания на 3 място в същото класиране и направи Михаела Зонова с два бронзови медала.

Виктория Пенева се класира на 6, а Йоана Бабачева на 8 място. В отборното класиране Стойнова, Пенева и Зонова добавиха сребърна купа към клубната колекция. Ръководството на клуба отчита състезанието като супер успешно с отлични лични резултати и класирания на младите петобойци.

26шампион6 26шампион7 26шампион826шампион2 26шампион3 26шампион4 26шампион526шампион 26шампион1