Две деца от Пазарджик ще получат годишна стипендия за творческо развитие от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим, след като спечелиха първо и трето място в Международния конкурс за детска рисунка „Рицарят в мен“.

За втора поредна година първото място е за Витомир Кръстев, а на трето място е класирана неговата съученичка Дарина Василева от ОУ“Проф. Иван Батаклиев“ в областния град. Регионалният кръг на конкурса завърши с обща изложба на участниците от областта, тя бе експонирана в Младежки дом – Пазарджик. 

В раздел Поезия, във възрастова група от V – VIII кл. е отличена със стипендия Виктория Башкехайова от Велинград, тя е шестокласничка от ОУ“Неофит Рилски“. В раздел Проза е наградена Маргарита Фъртунова от същото училище. Тя получава поощрителна награда за отлично представяне.

Наградите си двете деца ще получат в Международния ден на детето – 1 юни, тогава в 12.30 ч. в Двореца на децата в София, на ул. „Александър Стамболийски“ 191 в Зона В12, ще започне церемонията по удостояването на лауреатите на конкурса. Призовете ще бъдат връчени от Великия Приор на ВП България – Румен Ралчев.