27диди

На снимката от Никола Колев: Абитуриентката Моника Станоева

Люлката на Дали в парк – остров „Свобода“ се превърна в любимо място за фотосесии на абитуриенти. Една от младите дами, която избра да ползва артистичното място, за да си запази спомен от деня на бала е Димитра Зяпкова, а нейните фотографии бяха споделени от автора на творбата Марин Кузев. „Люлката на Дали в сюрреалистичния месец Май.“ – е написал той в социалната мрежа.

27люлка

Но люлката на Салвадор Дали е любима и на други млади хора. Там се снимаха абитуриентите от ДЮФА „Елица“, гр. Пазарджик, с художествен ръководител – Маргарита Караджова. Снимка: Никола Колев.

Тази вечер е изпълнена отново с много емоции, защото абитуриенти ще изпълнят голяма част от заведенията в Пазарджик. Всъщност тази вечер е последната, в която има балове – на Професионалната гимназия по строителство в Пазарджик и балът на беловската гимназия.

Вчера празнуваха зрелостниците  от СУ „Георги Бенковски“, ПГСС „Царица Йоана“ и СУ „Георги Брегов“ и ПГМЕТ. Баловете, които отминаха вече са история, но с красиви фотографии изпълнени с емоции.

Ето част от известните пазарджиклии, които вече ще се гордеят със студенти, а не със средношколци.

Общинският съветник Димитър Петков е горд родител на завършилия МГ „Константин Величков“ – Любомир , който вече и е приет във Военоморското училище във Варна, младежът обаче ще кандидаства и за специалността „Японистика“ в СУ „Св.Климент Охридски“. Балът на Любомир бе в събота.

26митко-елена-адриана26митко петков-абитуриент

В неделя бе балът на дъщерята на съпругата на Димитър Петков – Адриана. Красавицата Елена Костадинова завършва СУ    „Г. Брегов“, а мечтата ѝ е да продължи с Английска филология, в Алма Матер.

26зайкови-теменужка

Също сина си изпрати в събота и шефът на ЦСПП към Акадедемията на МВР Стоян Зайков. Манол Зайков е сред отличните ученици на МГ „Константин Величков“.

26пацо-елия

Отличниците и блестящи дебатьори Пацо Тотев и Елия Панчова също поемат по пътя към осъщствяването на своите мечти. Те са възпитаници на ЕГ“Б.Брехт“ в Пазарджик, където оставиха блестяща диря и я завещаха на следващите випуски.

Само едно семейство в Пазарджик може да се похвали с трима абитуриенти едновременно и това е семейството на журналистката Красимира и Стефан Нешеви. Двете им дъщери са известни с това, че бяха сред младшите посланици на Европейския парламент от ПГ“Иван Аксаков“. Няма да разказваме колко трудно е да отгледаш едновременно три деца, колежката ни Краси сигурно може да напише подробен наръчник, но днес те вече са млади дами и господин, които имат ясна идея за своето бъдеще.

27децата на краси

Снимка: Стоян Георгиев
Стела иска да продължи образованието си с “Английски с руски и бизнес администрация”, Станислав предпочита “Английски с френски и ИТ”, а Симона държи на “Английски с испански и маркетинг”. „Съответно на 4 юни са на предварителния изпит по английски в ПУ „Паисий Хилендарски“. После – магистратури, но само Стела и Мони са решили какви. “Международни отношения и дипломация” иска Стели, Мони вероятно “Културен мениджмънт”. Станислав няма идея в това отношение. Той е лекоатлет към “Хебър”. Спринтьор е на 100 и 200 метра и силно го влече. На 2-3 юни ще е на Националното първенство на стадион “Васил Левски”. Така че станат ли студенти, ще сменя и отбора. Дали ще е Локо, Ботев или Тракия – не знам точно. Аз като майка – Ок съм. Изморена към изтощена чак. Но съм свикнала и всичко е Ок. Да са живи и здрави само, ние ще си се оправяме със Стефан двамата заедно, както винаги досега. Това е.“ – разказва Красимира.

Също с абитуриент е и колежката ни Бисерка Трайкова, която дълги години бе част от екипа на вестник „Знаме“, а в момента работи в общинска администрация. Синът ѝ Слави най-вероятно ще поеме към УНСС в София, но той не обича да бъде под светлината на прожекторите, въпреки че е един от младите хора, които могат да бъдат сочени за пример.

През годините зрелостниците идваха с какви ли не автомобили, но през май 2019 г. вижте как стоят нещата, благодарим за снимките на фотографа Никола Колев.

27колев

Разбира се не липсваха и народните носии. Вижте Божидар Пежев и Стела Риджакова от ПГИМ.

27божидар Пежев27стела риджакова - пгим

Благодарим на Никола Колев за фотографиите.