Повечето от развлекателните страници на сайтовете ви пълнят главата с поучения, а също така ви подстрекават да вярвате в собственото си несъвършенство. Всъщност една от най-големите причини за ревността, която проявяват, както жените, така и мъжете е личната им ниска самооценка.

Дали половинката ви кръшка, ако си носи телефона дори и в тоалетната? Възможно е да ви мами, но това е петата поред причина да мъкне мобилния в мястото за уединение. Първата е, че на телефона има свалена книга, която чете дори в тоалетната, втората – разглежда си фейсбука докато мъти, третата – преглежда си мейлите, четвъртата – чака обаждане от шефа. Е, ако няма шеф тази причина отпада или се пренасочва към друго очаквано обаждане, но не е задължително то да бъде свързано с извънбрачна връзка.

Дали половинката ви кръшка, ако започне да подобрява външния си вид? Не, просто е вече в години и не се чувства комфортно, когато не го/я заглеждат по пътя или в аптеката му предлагат хапчета, които по принцип се изписват на пенсионери за освежаване на паметта или хипертония.

Дали половинката ви кръшка, ако започне да закъснява от работа? Не, по-скоро наистина има работа или върши нещо лично, като например пише сценарий за сериал, но вие не знаете това. У дома сред подскачащи деца, разхождащи се домашни любимци и скъпи роднини, обстановката не е от най-удобните за съсредоточаване.

Дали половинката ви кръшка, ако започне да ходи по заведения с приятели и вие трябва да си стоите в апартамента?  Не, просто ходи да пие бира, а клюките не са ви по вкуса, заради това за час-два ще си вършите нещо друго, което пък той/тя не понася.

Дали половинката ви кръшка, ако реши да си направи самостоятелен профил във фейсбук? Не, просто му/ѝ е писнало от  общия ви KolyoNinaVagli6tarovi.

Запомнете, човек трябва да харесва себе си, за да може и останалите да го харесват. В никоя връзка нещата не вървят „по мед и масло“. Навсякъде има нужда от компромиси, а най-хубаво е да се чувствате свободни. Не се самоизтезавайте с ревност, просто направете още нещо хубаво за себе си. Много малко хора се отдават на творчество, което на моменти действа и като самотерапия, но е по-добре да лепят салфетки върху шишета или да майсторят маси и столове, вместо да се занимават с малоумния въпрос – кръшка ли ми половинката? А ако все пак ви кръшка, кажете му/ѝ – „много ти здраве“. Няма нужда да скубите листата на маргаритките. Те се топят във вази.

На света все още съществуват огромен брой хора, така че половинки, както се казва има „под път и над път.“