През изминалата събота познатият от малкия екран тв водещ Костадин Филипов посети родния Велинград, за да представи дебютната си стихосбирка „На дъх от лятото“. Срещата с любителите на българското слово се състоя само ден преди 24 май, а домакини бяха Спа клуб Бор и читалище „В. Левски 1904“ в кв. Каменица.

Всъщност турнето на велинградчанина в родния му град започна още в началото на месеца и ще продължи до 24 юни, когато на връх Еньовден Филипов ще се срещне със съгражданите си в НЧ “Св.св. Кирил и Методий“- кв. Чепино. Междувременно стана ясно, че новинарят ще посети и Пещера. Среща с него и поезията му пещерци ще могат да осъществят в градската библиотека на 13 юни. Костадин Филипов е български журналист и телевизионен водещ, отдаден на професията си повече от четвърт век. Той започва кариерата си още на 13-годишна възраст в радио „ЧЛК“, Велинград.

Паралелно със следването си в ПУ „П. Хилендарски“, специалност „Българска филология“, работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в Обединени радиостанции „Канал Ком“. Телевизионната му кариера започва в ТВ „Евроком-Пловдив“ като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия и „Темата на Нова“ на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ7, където е водещ на новини и предаването „Дневен ред“, редактор на риалити формата „Фермата“ по bTV, а днес е редактор в предаването „Преди обед“ по bTV. Главен редактор е на информационния сайт delo.bg.

Костадин Филипов потапя читателя в слова от нежност. Стихотворенията разкриват интелекта и чувствителността на автора. С дебютната си стихосбирка „На дъх от лятото“  журналистът ни повежда на едно вълнуващо пътуване през изгарящи чувства и човешки вселени. Стиховете са писани в последните три години и са посветени на голямата споделена, несподелената и изпепеляваща любов. Редактор на книгата е известната поетеса Маргарита Петкова.