„Както сме говорили- околовръстното на Пловдив, Пазарджик, АМ „Хемус“, Монтана, Видин, Ботевград, Мездра, тези обекти трябва да тръгнат веднага. Те са жизненоважни за региона“, заяви днес по време на заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов. По време на посещението му в Пазарджик той се снима заедно с работниците на „Еко Хидро“, които започнаха ремонта на ул. „Стоян Ангелов“ в областния град. Жителите на квартала обаче негодуват, защото от 20 май насам не се извършват никакви дейности, а пътят е затворен.
От стенограмата на заседанието става ясно и това, че министър-председателят Бойко Борисов разпорежда на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов да предприемат спешна проверка на загражденията по магистралите.„Там, където са откраднати, веднага да се възстановят, там където са пробити, да се поправят“, заяви премиерът Борисов на днешното правителствено заседание. Министър-председателят Бойко Борисов беше категоричен, че трябва да се реагира максимално бързо при сигнал за скъсани или липсващи заграждения.
Борисов беше категоричен, че трябва да се реагира максимално бързо при сигнал за скъсани или липсващи заграждения. Той поиска и при установени пробиви полицаите от КАТ да наблюдават местата, докато не бъде поправено всичко. „На пътните връзки няма ограда, но и на 112, и на трасетата, Маринов, има ли сигнал, веднага отива полицейски автомобил и ако трябва с лампите свети и предупреждава“, подчертава министър-председателя.

Причина за активността е катастрофата на АМ „Тракия“, при която лек автомобил удари кон. Неколкократно за този район е имало сигнали за излизащ на пътя кон и от снимки в социалната мрежа изглежда, че е същият, който е станал причина за сегашната катастрофа. От АПИ твърдят, че първоначално животното е било отведено извън магистралата от служителите на пътноподдържащата фирма, но часове по-късно конят отново е излязъл на платното. Според Пътната агенция това е станало през един от пътните възли на магистралата.