До края на следващата година или до началото на сезон 2020 – 2021 ние да имаме модерен завършен стадион.- това заяви днес в Пазарджик кметът на града Тодор Попов по повод старта на ремонта на стадион „Георги Бенковски“.

Както вече ви информирахме обновяването на съоръжението се планира да се осъществи в два етапа:

ЕТАП 1 – изграждане на централна трибуна в сектор А с козирка, поливна система и рекултивиране на футболен терен;

ЕТАП 2 – изграждане на трибуни, странично на централната на сектор А.

Общата цена за цялостната реконструкция възлиза на 1 556 616 лв., като 1 200 000 лв. са от републиканския бюджет с решение на Министерски съвет, а останалите средства са от бюджета на Община Пазарджик.

„Преди да кажем няколко думи за предстоящия ремонт, искам да изкажа думи на благодарност, защото г-н министър Кралев днес е при нас. Благодаря му сърдечно, че отдели от времето си, въпреки че не е в най-добрата си форма и дойде, това е въпрос на отношение и ние високо го ценим.

Какво ще се случва тук?

Това е първата стъпка от модерницирането на стадиона ни, ще направим А сектор за 1100 седящи места, с рекултивацията на игрището и поливната система, а догодина ще обновим и следващите трибуни, с общински средства от капиталовите разходи на общината, трябва да оправим външните тоалетни, всеки може да види как ще изглежда стадиона след обновяването му, на страницата на общината сме качили проектите. До края на следващата година или до началото на сезон 2020 – 2021 ние ще имаме модерен завършен стадион“. – каза още Тодор Попов.

„Наистина съм много щастлив да присъствам на този важен момент от историята на клуба, този обект е много интересен, защото е пример, че когато институциите работят ръка за рък, нещата се получават. Надявам се този обект да бъде добра основа за развитието на футбола в Пазарджик“, – заяви Красен Кралев.

Министърът поздрави присъстващите за влизането на мъжкия отбор на „Хебър“ в професионалния футбол след 12-годишна пауза. „Искам да поздравя отбора за това, че имаше наистина впечатляващо представяне в Югозападната трета лига и съвсем заслужено намери мястото си при професионалистите. Радвам се, че децата тук могат да достигнат мечтите си и да успеят да стигнат до най-големите върхове в любимия спорт“. – заяви от своя страна министър Красен Кралев.

„Пожелавам ви ремонтът да върви по план, за да може да се наслаждавате на мачовете от професионалния футбол“, заяви Кралев.     Спортният министър изрази увереност, че бъдещата модерна спортна база ще даде възможност на децата на Пазарджик и на всички футболисти да се развиват и да достигнат до най-високото ниво на футбола.

„Г-н Попов сподели една много амбициозна програма за развитието на спорта в Пазарджик, която надявам се държавата ще подкрепи. Нека стадионът бъде мястото, което ще обедини пазарджиклии в желанието им да подкрепят любимия отбор.“ – допълни министърът. Какво още заяви той – чуйте ТУК

Всичко, което касае предстоящият ремонт бе обявено от водещия, спортният журналист – Димитър Комсийски – ТУК

Изявлението на кмета Тодор Попов – ТУК