Искам да задам няколко въпроса към РУ Пещера. Задавам ги тук, защото началничката я нямало, а със зам. -директора никой не ме пусна да говоря. Подновявам си международен паспорт. Плащам с карта. Е да, ама не. Картата не е на мое име и не можело да платя с нея! Със въпросната карта платих свидетелство за съдимост в Районен съд преди месец.

Със същата, тая, карта платих и подмяната на международния паспорт на дъщеря ми, във същото това Районно управление в Пещера! И сега – някой адекватен да ми отговори. Защо не мога да платя с картата, с която съм плащала вече веднъж?

Съдилищата, които са към Министерството на правосъдието не са ли също държавни институции и как там може, а в Районното не? Какво значи „ако си намерила картата с ПИН кода?“ Ако съм я намерила, няма да ходя да си плащам паспорта за 40 лева с нея. Ако съвсем случайно сметката и картата е семейна, щото има и такива, как тогава не може? Ако една карта е изгубена с ПИН кода, тя отдавна щеше да е блокирана.

Тъпи въпроси от рода „на кой е картата?“ също са смешни – на любовника може да е, това ли ви е проблемът? Може да ми е подарена? Вие сте разследващ орган и може да разследвате, ако има жалба от страна на клиента към банката, от банката към вас и от самия клиент към вас. Служителите вдигат рамене „ми, не ни дават“, кой не ви дава, не стана много ясно. Излиза, че съд, община и ред други институции са някви Смешковци, само РУ Пещера – са живей! Stefan Balabanov, ако може да ми отговорите адекватно на въпросите, ще съм благодарна!

Кое от тия работи съм нарушила и къде пише, че не мога да плащам с картата на мой близък? И пак повтарям, как преди месец при един служител можеше, сега не може?Не искам да ми обяснявате, че не може, искам да ми покажете наредба, разпоредба, документ, закон където изрично е упоменато, че не мога да плащам с банкова карта, която не е на мое име?

Златка Цвеева, Пещера