Двама варненци си оспорваха титлата „Гласът на България“ за 2019 г. Тино от отбора на Камелия и Атанас от отбора на Графа се изправиха един срещу друг. Форматът бе спечелен от Атанас.

Нашата млада Надежда стигна почти до края на изпитанието, но не успя да спечели достатъчно зрителска подкрепа. Въпреки това възпитаничката на ЕГ“Б.Брехт“ заслужава нашите аплодисменти, защото защити достойно името на града ни и показа, че талантът винаги успява да завладее сърцата на хората. Надежда Александрова е най-младата участничка през този сезон, пред нея тепърва предстои изборът дали да се посвети на музиката или да избере друго поприще.

Двучасовото шоу на живо стартира ударно с общо изпълнение на четиримата финалисти, които представиха изцяло нов аранжимент на хита на Imagine Dragons „Thunder“, създаден специално за финала на „Гласът на България“ от музикалния директор на шоуто Борислав Бояджиев – Борче. На сцената се появи най-големият в света японски барабан ямато, който пристигнал със специален автомобил. Би Ти Ви вече обяви, че дарява приходите си от есемес гласуването от трите концерта на живо в подкрепа на кампанията за възстановяването на опожарените сцени на „Националния студентски дом” в центъра на София и възобновяването на творческата дейност там.