Ана ГРОЙС, PZdnes.com

Само след броени дни един млад пазарджиклия влиза в световното риалити Ninja Warrior Germany. Нинджа предизвикателството ще се проведе в Карлсруе, а 25-годишният мъж е спечелил право на участие в съревнование с над 300 кандидати.

17георги2

Той се казва Георги Дамянов. От пет години живее и работи в Хайделберг, Германия. Осъзнавайки или не 25-годишният Георги се подготвя за приключението Ninja Warrior още от дете. Влиза във фитнес залата на 12-години, като споделя за PZdnes, че всъщност участието в световното шоу е негова сбъдната детска мечта. Георги е наясно, че за нечовешките изпитания в риалитито, през които преминават участниците обаче досегашните тренировки в залата няма да са достатъчни. Това е и причината през последните три години младият мъж да се фокусира и да посвети на усилени Street workout. И независимо, че Георги в момента е избрал да живее в Германия и работи за BASF, достойният пазарджиклия ще се състезава и ще защитава името на България.

За тези от вас, които не са запознати с предаването Ninja Warrior – то се излъчва и организира първоначално само на територията на Япония. С течение на времето и придобиване на популярност шоуто започва да се провежда и на други места по Света, като в него вземат участие и чуждестранни нинджи, силни и гъвкави мъже, какъвто именно е и нашият представител. Георги ще участва в немския вариант на риалитито.

17георги1

Състезанието ще премине в няколко етапа. Всички участници ще имат възможността да опитат първия етап, в който ще се тества скоростта им. Това е първата пресявка, при която се елиминират най-голям брой претенденти за титлата. Следват състезания с живописните имена „Танцов мост“, „Балансиращ мост“, „Мост от остриета“ и още много други прескачания, катерения, набирания, бързина – всичко съвкупност от лабиринти и нечовешки изпитания, изваждащи на показ издръжливостта на състезателите.

17георги

Стотици мъже са участвали в приключението Ninja Warrior, много от които са професионални лекоатлети. Състезанието е толкова трудно, че през 2007 г. само двама души успяват да преминат дори първия кръг. Единственият българин участвал до момента в японското състезание за физическа сила и издръжливост е уникалният ни шампион Йордан Йовчев.

Този сезон на немския формат на състезанието започва в петък. Последните дни до старта на шоуто Георги е посветил изцяло на подготовката си. Снимките и видеата от тренировките, които атрактивният пазарджиклия публикува в социалните мрежи се радват на огромна популярност.

На 25-ти е полуфинала на състезанието, а на 27-ми – на връх рождения ден на Георги ще се проведе финала. Пожелаваме му върхова физическа и психическа форма, и грандиозно празнуване на рождения ден на финала на световното шоу! Успех, Георги! Пазарджик е с теб!