Най-известния пътен полицай в областта – Благой Риков, както и трима негови колеги са първите, които са изпратени на дежурство по Черноморието. През юли ще изпратим още петима пазарджиклии край морето, като освен от „Пътна полиция“, там ще патрулират и от „Охранителна“.

През предстоящия летен сезон отново ще бъдат командировани полицаи не само от страната, а и от чужбина, но този път не само от Чехия, Полша и Румъния, а и от Германия. Униформените ще патрулират с колело или автомобил.

Една от горещите теми по морето е наркопазара, а след неутрализиране на групата на Димитър Желязков, полицията, ДАНС и ГДБОП не трябва да допускат формирането на нова подобна структура. Трафикът на мигранти също е важен ресор за местните и командированите полицаи, а не на последно място и нарушенията по пътищата на морските райони.

По данни от анализа за 2018 година на територията на ОДМВР Бургас са регистрирани 6 879 престъпления, които са с 1 563 по-малко от регистрираните през 2017 г. Основната част от регистрираните престъпления са извършени на територията, обслужвана от бургаските районни управления / Първо, Второ, Четвърто и Пето/ и на територията на Община Несебър. Главен дял сред криминалните деяния продължават да заемат престъпленията против собствеността, следвани от общоопасните престъпления и престъпленията против стопанството.