В петък, на 28-ми юни в СПА столицата на Балканите стартира десетият юбилеен международен фестивал за млади изпълнители на популярна музика и съвременни характерни танци “Дъга над Клептуза“.

Целта на фестивала е да се предостави сцена на млади таланти от цял свят, които да представят своята музикална култура, изкуство и традиции. Освен да стимулира изявите им, музикалният празник е предпоставка за създаване на приятелски отношения между децата, както и допринася за утвърждаването на Велинград като място за подходящи прояви на младите таланти.

Във фестивала участие вземат индивидуални изпълнители, дуети и вокални групи от различни възрастови групи, които представят своят талант, култура и традиции. Началото ще бъде поставено в 10:30 часа в петък с конкурсната програма за вокални изпълнители с изпълнение на българска песен.

По-късно през деня е предвиден конкурсът за изпълнението на танцови солисти, дуети и камерни формации. През целия ден в събота е конкурсната програма на вокалните изпълнители за чуждоезична песен. В неделя ще се представят дуетите и вокалните групи.

Организатори на фестивала са Община Велинград, ЦПЛР-ОДК Велинград, ДЮВИШ „Звънче” и ВГ „Караоке”. Те стимулират изявите на деца със специални потребности и осигуряват награден фонд за участниците.