Следващата седмица освен жарко лятно слънце ще ни подари и  горещи каталунски ритми. В петъчната вечер на 12-ти юли на площад „Константин Величков“ ще бъде представен съвместният танцов спектакъл „Пазарджик посреща Барселона“ с участието на  ESBART DANSOT и танцова школа „Мерак“. Каталунските танцьори ще пристигнат ден по-рано в нашия град в рамките на културен обмен между двете танцови формации.

Първи домакини са представителите на ТШ „Мерак“, които ще посрещнат в домовете си испанските си колеги. Догодина пък пазарджишките танцьори ще посетят Испания. В рамките на гостуването си каталунците ще разгледат освен забележителностите на Пазарджик, а също така и ще посетят град Пещера, европейската столица на културата 2019 – Пловдив и село Црънча.

Местното читалище „Просвета 1922“ ще бъде своеобразен домакин на съвместния спектакъл, който преди това ще видят пазарджиклии. Концертът там е с начален час 11:00 на 13-юли, в събота.

Участие ще вземе и местната певческа група „Родопи“. Началото на гостуването на испанските танцьори ще бъде поставено с атрактивно ателие „Да танцуваме с Мерак и ESBART DANSOT“ в парк – остров „Свобода“  на 11-ти юли, четвъртък.

От 19:30 часа всички любители на танците могат да научат няколко български и каталунски танци напълно безплатно. Организатори на поредицата от събития са Община Пазарджик, Академия „Музите“ и НЧ „Просвета -1922“ село Црънча.