Към 6.30 часа в полицията в Габрово е получен сигнал за мъж, който се готви да скочи от мост на околовръстния път на областния град.  Към мястото незабавно са насочени екипи на МВР, пожарната и Спешна помощ с готовност за бърза реакция. С усилията и на психолог от Института по психология на МВР в Плевен, към 10 часа, мъжът е убеден да се изтегли от опасното място. В момента с него работят криминалисти,  психолози и медици .

При първоначалния оглед, в местността под съоръжението, е открито тяло на дете. И в момента екипи от криминалисти са на местопроизшествието и извършват допълнителни огледи. Разследването по случая продължава под ръководството  на Окръжна прокуратура-Габрово.

Според тамошни медии детето е на 4 годинки, а майката е напуснала семеството, като най-вероятно това е и причината за взетото от бащата решение. 31-годишният мъж е лежал в затвора заради наркотици, имал е сприхав нрав и е губел контрол при редовните си пиянства, разказаха още комшиите му.

Дидо, както го наричат приятелите му, също се канел да се хвърли от моста, но след три часа преговори с психолози на МВР, е бил задържан.

Той живеел на семейни начала с майката на детето Поля Христова, домът им бил в габровския квартал „Русевци“, съобщи Трафик нюз.

Заради системния тормоз и побоите, 29-годишната жена често напускала семейното жилище и се криела при майка си. Последните две седмици тя отново избягала в бащиния дом.

Липсата й вбесила Дидо, който решил да я накаже като убие сина им и после да сложи край на живота си, предполагат участници в разследването на драмата.

С майката на загиналото дете Поля в момента също работят психолози. В социалните мрежи нейни познати твърдят, че тя не е смеела да подава сигнали срещу мъжа си заради заплахите му, че ще я убие.

Директорът на полицията в Габрово старши комисар Борислав Муеров съобщи, че тялото на детето е открито във водите на река Янтра под виадукта.