На 20-ти юли – музика, танци и вкусна храна край брега на язовир Батак за първия Latino Picnic в България. Събитието ще се проведе на брега на изкуственото езеро на Цигов Чарк и има за цел да обедини красивата природа, прясно приготвената храна, свежите напитки и едни от най-добрите латино музиканти и танцьори в страната.

Програмата започва в 15ч. с изпълнение на живо на кубинската певица Dolores Estrada, която има стотици представления зад гърба си като част от световноизвестния шоу балет “Internacional Varadero“. След нея на сцената ще се качи световната шампионка по салса свободен стил Таня Тончева, която е приготвила атрактивни стъпки и движения по салса, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали танцьори.

Следващият участник в Latino Picnic е Димитър Лазаров – De Fuego, който е международен шампион по салса и основател на една от най-големите танцови школи у нас. Освен танцьор, той е певец и създател на музикалната банда “De Fuego Orchestra”, с която на събитието ще изпълнят популярни латино хитове и свои авторски песни. Организаторите на събитието напомнят всички присъстващи да си носят постелка, шапка или чадър, както и удобни обувки за горещите латино танци.