Наполовина ще си разделят разходите за заплатите на волейболисти и футболисти, в двата клуба на „Хебър“, община Пазарджик и спонсорите на двата отбора, това заяви днес по време на редовния си брифинг кметът на града Тодор Попов. Според него ни предстои да видим много по-добри състави, които ще ни донесат и нов престиж.

Целите пред двата представителни отбора не се снижават, но „трябва да бъдем реалисти“, заяви Попов. Според него двамата треньори са професионалисти в своята област и той изцяло се доверява на преценката им по отношение на селекцията на играчите. С новите играчи във ВК „Хебър“ ние ще бъдем фактор в страната. Попов опроверга слуховете, че щели да се плащат баснословни заплати на някои от играчите. То бе категоричен, че по отношение на волейболния тим има само трима, които ще имат възнаграждение по-високо от досегашното ниво.

Важно е да се знае, че всички играчи са на трудов договор в големи местни фирми, от където им плащат осигуровките и половината от възнагражденията. „Общината няма да плаща повече от това, което сме плащали до момента за двата отбора“, категоричен бе Тодор Попов.

Да се поддържа спортът, това не е популизъм, а загриженост за бъдещето на децата на града. Когато имат пред себе си примера на големите, те ще поискат да го последват. Целта е да върнем на стадиона всички пазарджиклии, които обичат футболната игра. След ремонта на „Георги Бенковски“ там ще могат да идват дори и майки с колички, ако им се гледа футбол.