Лятото е в разгара си и отпуските са налични, остава само да изберем посоката. Предлагаме ви пет възможности за приятно прекарване на този уикенд у комшиите. Преди да тръгнете, резервирайте място за спане. Ако сте почитатели на къмпингуването, около Керамоти и Фанари има възможност да го практикувате.

Плажът на Керамоти

Това е най-обичаният и посещаван от пазарджиклии плаж, до който се стига само за четири часа. Най-често пресичаме границата на пункта Илинден, край Гоце Делчев, след това поемаме към Кавала, а Керамоти отстои на около двадесетина километра от красивия град, който също ви препоръчаме да разгледате. От Керамоти е и най-краткият път към остров Тасос. За да го видите трябва да се качите на ферибот.

24керамоти

Плажът на Керамоти е пясъчен и много дълъг. Можете да ползвате шезлонги и чадъри, а също така да носите и собствени. И в двата случая няма да бъдете таксувани, но ако изберете шезлонгите ще трябва да консумирате напитка от заведението.

Плажът на Фанари

Плажът Фанари е само на 53 км от ГКПП Маказа и е известен още като “Златен пясък”, заради ситния пясък, в който можете да заровите крачета. Той продължава много навътре в морето, което става дълбоко съвсем плавно. Плажът започва от едноименното градче и се простира чак до границите на рибарския кооператив. Освен, че има фин пясък и безброй видове черупкообразни, плаж Фанари е носител на наградата “Син флаг”.

Плажът Алики

31алики

Плажът Алики се намира на остров Тасос. Той е лагуна, която ще ви предложи кристална вода и ситен пясък. Изживяването там е невероятно, а съвсем близо до малката лагуна има и заведения, където можете да хапнете риба, октоподи, миди и много вкусни салати.

Алики се намира на 35 км от Лименас и ако карате само по главния път, няма как да го пропуснете

Плаж Гьола

31гьола

 

Той също се намира на остров Тасос и няма как да го подминете, защото ще видите големи транспаранти, които указват местоположението му. Гьола е естествена морска лагуна, издълбана от морето в скалите.

Прилича на плувен басейн с размери около 20х15 метра. Самите скали около него са терасовидно разположени и не е трудно да се ходи по тях. Ако решите да го посетите за плаж, имайте предвид, че ще трябва да опънете кърпата директно върху скалите. Няма пясък, нито сенчести места. Този природен феномен се намира близо до Астрис. За да стигнете до него, трябва да пътувате по черен път 3-4 км и след това да повървите още малко пеша.

Мраморният плаж

31мраморен плаж

Мраморният плаж се намира на източното крайбрежие на острова и до него може да се стигне само по малък 5-километров път, който може да хванете от плажа на Makryammos.

Наричат го Marble Beach (Мраморния плаж) заради белия пясък и мраморните камъчета по дъното, които дори в най-горещото време са хладни заради мраморните късчета в тях. Водата има уникален тюркоазен цвят.

Допреди няколко години плажът беше абсолютно див, но през последните сезони там се виждат все повече чадъри и шезлонги.