Най-вероятно пенсионираният вчера комисар Иван Панайотов ще бъде кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ в Пазарджик, съобщи наш източник. Името на Панайотов се спряга от месец насам в средите на партията на Бойко Борисов, а масло в огъня налива факта, че и двамата са завършили един и същи факултет във ВСШ „Георги Димитров“-МВР.

От центаралата на партията обещаха да обявят официално кандидата си, след като той бъде номиниран тук и одобрен на централно ниво. Представянето му бе планирано за началото на август, но до момента не са дадени ясни индикации, че това ще се случи през тази седмица. Утре е насрочено номинационно събрание на партията, когато ще стане ясно, какво е предложението на местните структури. След това кандидатурата трябва да бъде валидирана и от София.

Иван Панайотов е отлично разпознаваем от хората не само в Пазарджик, а в цялата област. Трудовият му път е преминал в Пожарната, като той е изминал всички стъпала в системата и през последните години бе шеф на на РДПБЗН-Пазарджик. За професионализма и постиженията в работата си е награждаван многократно от ръководството на МВР и ГДПБЗН. Тази година той беше отличен с приза  „Пожарникар на годината”, а по повод професионалния празник на Министерството на вътрешните работи и с почетно отличие „За доблест и заслуга” – 1 степен.

До момента е известно, че в кметската надпревара ще участват сегашният кмет Тодор Попов, бизнесменът и общински съветник Благо Солов, ексшефът на баретите Арлин Антонов, но не е ясно кой ще бъде кандидатът на БСП.