Убитите мъж и жена, чиито разчленени трупове бяха извадени от езерото край Негован, не са роднини. Това е показала категорично ДНК експертизата вчера, съобщи вестник „Телеграф“. В хода на разследването е станало ясно още, че дядото, който е на предполагаема възраст 65-75 години и жената (между 45-55 години) са били гръмнати с пистолет калибър 7,65 мм, заявиха криминалисти.

Все още обаче няма яснота за самоличността на жертвите. ДНК-то им никога не е било вкарвано в масивите на полицията, непознато е за системата, затова и силовото ведомство пусна дрехите им, за да може, ако някой ги разпознае, да алармира. Може да го направи анонимно, потвърдиха от МВР.

Оръжието, с което са били убити мъжът и жената, е пистолет с калибър 765 мм, показала още експертизата. Криминалисти обаче коментираха, че този калибър е доста разпространен и спектърът им от пищови е доста голям, което допълнително затруднява проследяването му.

Жертвите са били гръмнати с по един куршум в главите, а след това телата им са разчленени и сложени в бидони, а после хвърлени в езерото до Негован. По време на обследването на района е бил открит и ключ от френска кола, който е дубликат.

Предполага се, че е на убития дядо. „Издирваме всякаква информация за собственици на автомобили с марките – рено, пежо и ситроен. Вероятно колата е произведена между 1994 година и 2002 година, което я прави над 20-годишна, споделиха криминалисти. Всеки който познава възрастен собственик на подобно возило може да алармирана органите на МВР.

Патоанатомите са открили още, че изкуственото чене на разчленения мъж е много вехто. Такива не се произвеждат от поне 10 години. За разлика от него на жената са намерени фасети, което издавало, че е по-заможна. Към момента не могат да се правят спекулации дали жертвите са били съпрузи или просто познати, смятат още ченгетата. И двамата обаче не са обявявани за издирване от свои близки.