Вероятно преди да направите обзавеждане на жилището си, сядате и рисувате местата на всяка вещ, която ще попадне в интериора ви. Но понякога става така, че се натъквате на кухни, които ви карат да осъзнаете защо не всеки, който получи диплома за архитект, заслужава хартията, върху която е отпечатана дипломата.

Кухни, които хем служат за готвене, хем заместват други помещения в къщата и изглеждат кичозни и странни. Явно обаче има хора, които или не разполагат с площ, или не разполагат с въображение. Или имат прекалено развито въображение.

Като например стопаните на тази кухня, които са „имплантирали“ тоалетната си в кухненски шкаф.

Има и вариант да не криете клекалото. Например така.

И ако това ви изглежда странно, как ще възприемете баня в кухнята? Има и такива ентусиасти, които са постигнали съвършена хармония между готвене, хранене и къпане. Отивате им на гости и ако случайно не сте къпани, може да ви предложат да се възползвате от екстрата зад завесата.

Вероятно ще ви е по-приятно да отидете на гости на това семейство, защото те си имат джакузи в кухнята.

Следващото интериорно решение обединява кухня, перално помещение и баня. Както се казва „три в едно“.

Ето още един вариант за място на душ кабина в дома.

А какво ще кажете тоалетна и мивка в коридора между първия и втория етаж. И този провал в дизайна може да стои прилично, ето така.

И ако за предходните кадри, можем да предположим, че жилищата не са особено големи, какво ще кажете да си боднете две носещи колони в средата на кухненския плот?

Но има и случаи, в които се налага да си подпирате шкафовете. И тези хора са намерили особено „елегантен“ начин, който меко казано препречва достъпа до част от кухненския им блок. Особено ако някой реши нощем да си налее чаша вода.

Ако ви се струва, че кухнята е доста тъмна, тогава слагате всички осветителни тела предназначени за жилището само в кухнята. Ще изглежда ето така.

Ето на какво са способни някои хора.

А тези са си поръчали сватбените снимки върху плочки.

А на тези им е пеперудено.

През 18 век се появяват кухненски печки на дърва, които по-късно са заменени от такива, които изгарят въглища. Газовата печка за първи път е патентована от Джеймс Шарп през 1826 г. и става широко разпространено допълнение в повечето кухни от 20-те години. Тогава електрическата печка започва да се конкурира с газовата си колежка. Не е важно каква печка използвате, а да я поставите някъде, за да не блокира половината от чекмеджетата или хладилника в кухнята.

А иначе може да си имате печка с индукционни котлони, но никога да не я ползвате. Тогава ще ви служи като масичка, на която да си слагате ваза.

 

Снимки: Bored Panda