82 стажанти от Главна дирекция „Гранична полиция“ положиха клетва за спазване на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР. Тържествената церемония се проведе днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР.

На нея присъстваха заместник-директорът на ГДГП старши комисар Бисер Костадинов, помощник-ректорът на Академията на МВР г-н Илия Хрисимов, директорът на ДУССД-МВР г-н Стилиян Кротнев, директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев, ръководни служители от структурите на „Гранична полиция“ в страната, представители на Министерството на отбраната. На плаца в полицейския център дойдоха много родители, близки и приятели на завършващите стажанти.

С днешния клетвен акт завършва 11-месечната първоначална професионална подготовка на стажантите от Главна дирекция „Гранична полиция“. По време на нейното провеждане те получиха познания по общи и специализирани полицейски дисциплини: правна,тактическа, стрелкова, криминалистическа и психологическа подготовка, полицейска лична защита, оказване на долекарска помощ, право и визови режими на страните членки на ЕС, чуждоезиково обучение.

След приключване на курса в Пазарджик те придобиват статут на пълноправни полицаи и ще изпълняват своите задачи в структурите на „Гранична полиция“ в цялата страна – на сухоземна, речна и морска граница, а част от тях и на  българските летища. За постигнатите високи резултати в учебната дейност стажантите завършили с отличен успех бяха наградени от директора на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков.  Празничен водосвет за здраве и успех отслужиха свещеници от Пазарджишката духовна околия.