Новият филм на режисьора Стефан Командарев „В кръг“ спечели две награди от кинофестивала в Сараево. С приза „Сърцето на Сараево“ за най-добра актриса е отличена Ирини Жамбонас. Мотивите на журито са „за дълбоко и многопластово изпълнение, за детайлност и прецизност, на което не можем да не повярваме“. С награда – CINEUROPA за „Изключително постижение в европейската аудиовизуална култура е отличена лентата, която е своеобразно продължение на филма „Посоки“, който срещна одобрението на българската публика.

Филмът „В кръг“ се отличава не само с безспорните си артистични качества, но и промотира идеята за европейски диалог и интеграция“. Според филмовата критика в Сараево тази леко бодлива популистка поредица може да превърне филма „В кръг“ в най-широкоприетия филм на Командарев след пробива му в чуждоезичната класация за Оскар от 2009 г. „Светът е голям и спасението дебне отвсякъде.“

„В кръг“ разказва за едно денонощие от работата на три двойки патрулиращи полицаи в София, а екипът на филма е работил още от началото със Синдикалната федерация на служителите на МВР, които дават ценни насоки на актьорите и режисьора. В новия филм ще видим актьорите Асен Блатечки, Васил Василев-Зуека и Герасим Георгиев – Геро. Важна роля на финала играят и двамата водещи на сутрешния блок „Здравей, България“ по НОВА ТВ. У нас филмът тръгва по кината през ноември.

Датата за премиерата – 8 ноември, не е избрана случайно. Действието във филма се развива в нощта на 9-и срещу 10-и  ноември 2019 г.

Стефан Командарев е свързан с нашия край, тъй като има вила в Равногор. Често я посещава, а местните хора твърдят, че се отнася дружелюбно с тях, а често му гостуват и именити приятели.