Служители от сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР – Пазарджик задържаха млада жена за разпространение на наркотици. Задържан е и неин приятел направил опит да избяга и осуети полицейската проверка , като блъснал служебен автомобил. Акцията е проведена в края на миналата седмица. На една от улиците на областния град екипите засекли лек автомобил «Хюндай», в който пътували 25-годишната В.Г. от Септември и водачът Г.Г.- 28г. от село Виноградец.

При опит да бъде спрян шофьорът не се подчинил и се опитал да избяга, като умишлено блъснал служебен автомобил «Опел». За радост при инцидента няма пострадали полицейски служители. Незабавно последвало задържане на двамата, както и щателна проверка на возилото. На пода в колата е открито    полиетиленово топче с малко над 13 грама суха листна маса,         която при направения полеви наркотест реагирала положително на марихуана.

В дамската чанта били намерени още електронна везна и топче с неголямо количество марихуана. Малко по-късно при направеното претърсване в жилището на В.Г. са открити още две електронни везни и близо 30 грама от същия вид дрога. Дилърката и нейния спътник са задържани в ареста на РУ-Пазарджик. Работата по случая продълава под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик, води се дознание.