Грамоти за признателност връчи днес кметът на Пазарджик Тодор Попов на две момичета инициирали доброволна кампания за почистване на замърсени места около детски площаки, паркове и градини в нашия град. Градоначалникът благодари сърдечно на Дарина и Алиса, възпитанички на ЕГ“Б.Брехт“ за проявената гражданска позиция и напомни, че всички сме отговорни за това града да се поддържа чист и приветлив. Младите пазарджиклии се включиха по този начин в инициативата на общината за „По-чист, по-зелен и цветен Пазарджик.“

Преди двадесетина дни Дарина Гъркова и Алиса Дерменджийска организираха заедно с около петнадесетина свои връстници почистването на пл. „К.Величков“. Ето какво сподели тогава във фейсбук съучиничката им Юлияна Гаджева:

„Вчера с едни така добри хора решихме да направим града ни една идея по-чист. Оказа се трудна задача. Успяхме да съберем осем торби с боклук, като отделно събирахме капачки, които после пуснахме в сърцето. По-голямата част от отпадъците бяха фасове, чаши и бъркалки от кафе. Жалкото е, че именно около кошовете е най-замърсено. Споделям това с вас, за да се замислите следващият път когато си изпушите цигарата и си изпиете кафето…просто ги изхвърлете в коша. И всякакви други неща, разбира се. Приятен и усмихнат ден!“

След първата крачка последваха нови и всеки път, когато можете помагайте на децата си. Те искат наистина да живеят в чист град. Това е и апелът на Алиса и Дарина, замисляйте се преди да метнете опаковката от вафла, бонбон или сладолед на пътя. Огледайте се само на няколко метра от вас сигурно има кошче за смет. Ползвайте го.

А ако искате да ги подкрепите, го направете тази събота – 14 септември, почистете своите междублокови пространства и тротоарите пред домовете си.