Доброволците, които имат желание да се включат в инициативите за почистване на кампанията “Да изчистим България заедно”, която тази година ще се проведе на 14 септември, ще бъдат обезпечени с чували и ръкавици, които могат да получат в стая 709, ет.7 в сградата на Община Пазарджик.

Община Пазарджик определи места за почистване в деня на 14 септември – района около мост „Атлантик” и парк „Писковец”.

През 2019 година акцията за почистване “Да изчистим България заедно”, ще стартират на 14 септември (петък) – Световен ден за почистване. Гражданите могат да започнат участието си в кампанията, като почистят около домовете си, междублокови пространства, зони за спорт и отдих, разположени в близост до населените места – спортни площадки, стадиони. Всички желаещи могат да се погрижат за местата, на които играят децата ни – детските площадки. Целта е да мотивираме младите семейства да възпитат в малките българи грижа за местата, които обичат и искат да живеят на едно по-чисто място.

Събраните отпадъци ще бъдат вдигнати от почистващите фирми, но за това е необходимо да бъде подадена заявка при експертите на Община Пазарджик (034 402 230 или 034 402 213) до 13.09 (петък).

Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда.