Пазарджишката коафьорка Ваня Иванова се съблече в името на екологичната кауза часове преди рождения си ден днес. Еротичните фотоси ще влязат в традиционния календар на вписаната в Книгата на рекордите на Гинес Ваня (с 330 вдигнати коси за 8 часа). Той ще се продава на концерта, организиран от нея, на 4 декември, както и в цялата страна. Добротворството на майсторката на ножиците междувременно зарази и футболистите на „Хебър”.

От представителния мъжки тим са изразили готовност да се включат в кампанията й „Най-хубавото се вижда със сърцето”, както и да присъстват на концерта, който тя по традиция прави от 2012-а насам. Със събраните средства ще бъдат закупени дръвчета, които догодина ще бъдат засадени в Пазарджик и района на 22 април по повод Деня на земята.

Неотдавна сърцатата фризьорка направи първите си фотосесии като рекламно лице на родна марка булчински рокли и на висококачествено италианско бельо. Сегашните снимки обаче били поредното изпитание за Ваня, която не крие, че даже през лятото спи с дебела завивка и чорапи. От дългото позиране, както я е майка родила, тя признава, че е получила мускулна треска, макар иначе да е в завидна физическа форма. Собствениците на еротичния календар ще видят, че камерата е запечатала аксесоари с екологично послание.

А и определено има сходство между човешката голота и беззащитната естествена среда на планетата, която обитаваме. Засега обаче фотосите са засекретени. „Това са естетически и еротични снимки. Искам хората да разберат, че едно послание може да има различни форми и да стигне до тях по всевъзможни начини.

Всички се раждаме голи и това е природата. За съжаление планетата е съблечена и трябва да я облечем. С грижа и съзнание, че това е нашият дом. Надявам се, че кампанията ще приучи подрастващите на отношение към околната среда, но и ние възрастните трябва да поработим върху себе си в тази насока”, казва Ваня за инициативата си.

И издава, че програмата за добротворческия концерт ще бъде впечатляваща. Водещ ще е Наско от БГ Радио, а за зрителите са подготвени много изненади.