Ана ГРОЙС, PZdnes.com

Преди два месеца ви разказахме за 25-годишния Георги Дамянов от Пазарджик. Младият мъж спечели  право на участие в известното риалити шоу в съревнование с над 300 кандидати. Нинджа предизвикателството се проведе в края на юни в Карлс Руе, а утре стартира излъчването му по немската RTL.

От пет години Георги Дамянов живее и работи в Хайделберг, Германия. За PZdnes той разказа, че влиза във фитнес залата на 12-години, а участието в световното шоу е негова сбъдната детска мечта. За да се подготви за нечовешките изпитания в риалитито, през последните три години младият мъж е посветил и на усилени Street workout. Снимките и видеата от тренировките, които атрактивният пазарджиклия публикува в социалните мрежи се радват на огромна популярност. Независимо, че Георги в момента е избрал да живее и работи в Германия, достойният пазарджиклия се състезава и защитава името на България в световното шоу.

„Човек няма как да знае какво би трябвало да иска, защото живее един-единствен живот и не може да го сравнява с предишните си животи, нито пък да го поправи в следващите … Няма никакъв начин да се провери кое решение е по-правилно, защото няма никаква възможност за сравнение. Човек изживява всичко за първи път, при това без да е подготвен … Einmal ist keinmal, повтаря си Томаш немската поговорка. Онова, което се случва само веднъж, все едно никога не се е случвало.“ 

Георги Дамянов

Ninja Warrior се излъчва и организира първоначално само на територията на Япония. С течение на времето и придобиване на популярност шоуто започва да се провежда и на други места по Света, като в него вземат участие и чуждестранни нинджи, силни и гъвкави мъже, какъвто именно е и нашият представител.   Състезанието преминава в няколко етапа. Всички участници имат възможността да опитат първия етап, в който се тества скоростта им. Това е първата пресявка, при която се елиминират най-голям брой претенденти за титлата.

Следват състезания с живописните имена „Танцов мост“, „Балансиращ мост“, „Мост от остриета“ и още много други прескачания, катерения, набирания, бързина – всичко съвкупност от лабиринти и нечовешки изпитания, изваждащи на показ издръжливостта на състезателите. Стотици мъже са участвали в приключението Ninja Warrior, много от които са професионални лекоатлети. Състезанието е толкова трудно, че през 2007 г. само двама души успяват да преминат дори първия кръг. Единственият българин участвал до момента в японското състезание за физическа сила и издръжливост е уникалният ни шампион Йордан Йовчев. А сега, да притаим дъх и да видим представянето на младия мъж от Пазарджик.