Локализиран е пожарът във вилната зона на септемврийското село Долно Вършило. Както днес съобщихме сигнал за възникването му е получен днес около 13.30ч. Към мястото са насочени дежурни противопожарни екипи от районните служби в Белово, Пазарджик, Пещера и Велинград с 5 пожарни коли и 4 джипа. В гасенето са се включили и служители на горското стопанство в Пазарджик с високопроходими автомобили.

В резултат на усилията на екипите на терен пожарът е овладян в следобедните часове. В периметъра му ще останат дежурни огнеборци и лесничеи, които да доизгасят рисковите огнища и да не допуснат ново възобновяване пред нощта. Стихията е унищожила няколко фургона и едно бунгало от вилната зона на селото, както и над 60 декара широколистна гора.

На мястото е изпратена и дежурна група от полицейското управление в Септември, която под ръководството на разследващ полицай да извърши оглед и съвместно с пожарникарите да изясни причината довела до инцидента. Оказало се, че възрастно семейство от София решило да почисти имота си от сухи треви и отпадъци, като ги запали.

Вятърът обаче им изиграл лоша шега, пожарът бързо се разраснал и опитите им да го изгасят останали без успех. По случая е образувано досъдебно производство, което ще бъде докладвано на Районната прокуратура в Пазарджик.