Родители и деца заедно се включиха в днешната инициатива „Да почистим България за един ден“. Облечени с тениски с логото на кампанията малки и големи се потрудиха, за да направят парковете и улиците на селото чисти и приветливи. Инициатор на изявата е секретарят на местното читалище Екатерина Стоянова, ето какво сподели тя:

„Това са нашите испериховски деца-нашите патриоти за чиста България. Не знам дали нашият добър пример е важен за други българи. За нас да. Ние го правим за нашето село, защото смятаме, че възпитанието започва от семейството и минава през училището. Едно от най-важните неща, които трябва да направи един родител, за да възпита и отгледа отговорни деца е да ги научи да обичат и пазят природата.

Благодарим на фирма „ТЕДИ“ ГРУП собственост на Гергана и Петър Георгиеви за прекрасните тениски които ни подариха, благодарим за финансовата подкрепа на Никола Стоянов Дучев и дарител/който пожела да остане анонимен/ за направата на щампата. Децата получиха лакомства като награда за положения труд и старание.“