ПП „Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ застава зад кандидата Николай Василев Чалъков за участие в избори за кмет на Община Брацигово на 27.10.2019г., регистрацията му е направена днес в ОИК – Брацигово. Също днес там е регистрирана и кандидатска листа от ПП“ Движение нашият град“, което пък впуска в кметската надпревара секретарят на община Брацигово – Мария Стоянова Мадарова.

Адвокат Николай Чалъков прояви гражданска активност още през януари тази година, когато се заговори, че в Брацигово ще бъде създадено китайско предприятие за преработка на пластмасови отпадъци. На организирана от гражданите среща на общността с ръководството на града Николай Чалъков зае позиция, че градът няма нужда от подобна инвестици, която ще донесе повече негативи, отколкото позитиви за местните хора. Още тогава повечето от присъстващите заявиха, че Николай Чалъков ще се кандидатира за кмет на Брацигово.

На същата среща бе и д-р Соня Мишева, която също се кандидатира за кмет на предстоящите избори. Д-р Мишева също се противопостави на намерението на общината да допусне чуждестранната фирма да осъществява бизнеса си на входа на града. Припомнете си, какво се случи на 21 януари.

В Белово вече е регистриран първият кандидат за кмет, това е Стойко Стефанов, с подкрепата на БСП и леви партии.

Напливът от регистрации се очаква на 22-ри септември, неделя, когато честваме Денят на независимостта.