Седем кандидати за кметския пост ще проверят нивото си на доверие на 27 октомври. Преди четири години мераклиите за кабинета на първия етаж бяха деветима, което направи вторият тур неизбежен. В първия тур на миналите местни избори имаше и кандидат, който се наричаше Тодор Попов, но беше родом от Септември и просто повтаряше личното и фамилното име на действащия кмет.

До балотаж тогава достигнаха кандидатът на ГЕРБ – Найден Шопов и спечелилият Тодор Попов. Големият брой претенденти е на път да повтори двуразовият избор, тъй като най-вероятно нито един от кандидатите няма да успее да привлече повече от 50% от общия брой на избирателите, но пък още на първи тур ще знаем кои са избраните общински съветници.

Кои са актуалните играчи за 2019 г.? 

За четвърти път Тодор Попов ще се бори за доверието на гражданите в община Пазарджик, за да заеме кметското място в сградата на бул. „България“ 2 в областния град. Днес бе регистрирана и листата му с кандидати за общински светници и в нея откриваме много нови имена. 

За втори път в кметската надпревара се включва и бизнесменът Благо Солов, който сега се явява с подкрепата на БСП. На миналите избори резултатът му бе четвърти, които му даде шанс да въведе в общинския съвет четирима души.

За втори път ще участва и излъченият от Атака кандидат – Цанко Бангьозов.

Останалите четирима души са дебютанти в битката за кмет на Пазарджик – инж. Иван Панайотов с подкрепата на ГЕРБ, Арлин Антонов от Български социалдемократи, Николай Янев от „Демократична България – обединение“, Атанас Шопов от АБВ.

Утре изтича срокът за регистрация на кандидат – кметове и кандидати за общински съветници. Все още не е обявен съставът на листата, която ще предложи БСП.