Емоционално и с много въпроси премина срещата на кандидата за кмет на община Пещера от „Коалиция за България“ Йордан Младенов, в клуб „Диабет“. Присъстващите изслушаха основните акценти от управленската програма на кандидата за 2019-2023 година. Те посрещнаха с одобрение идеите заложени в нея за безплатна детска кухня за малките жители на общината до 2 години, за постепенно намаляване и отпадане на таксите за детските градини, защото децата са бъдещето  на община Пещера.

Йордан Младенов коментира пред тях и акценти от социалната политика, която ще реализира ако бъде избран за кмет. „Разширяване обхвата на социалните услуги, връщане ролята на общината в тях, грижа за възрастните хора. Това са само част от приоритетите“, отбеляза той.

Присъстващите поставиха много въпроси за пътната маркировка и необходимостта от нейното периодично обновяване, за необходимостта от въвеждането на ред и ясни правила за паркиране на автомобилите в града, за нуждата от спешно почистване коритото на река Стара. Йордан Младенов каза, че това са проблеми, които са решими и то с общински средства и ресурси, но за целта трябва организация и желание от страна на общината.

“Имам волята тези проблеми да бъдат решени в кратки срокове. Към това ще допълня и необходимостта от по-ефективна работа на общинската администрация, а също и от улесняване на достъпа до нея“, коментира Младенов. Възрастните хора поставиха и въпроси за санирането на сгради, което трябва да продължи, за необходимостта ремонтите на улици и тротоари да се извършват цялостно, а не на части.

„Напълно съм съгласен с това, че са необходими цялостни ремонти, а не на парче, че е необходима визия и естетика при тяхното реализиране, за да може градът ни да бъде по-красив“, уточни Младенов. Той пое ангажимента да съдейства за увеличаване на общинското финансиране на клуба.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!