Любими лица от сериалите ще видите на живо, ако посетите камерната постановка на ДКТ „К.Величков“ – „Съединението на двете Кореи“. Тя ще се играе отново на 29 октомври, а билети можете да си закупите на касата в театъра.

Д-р Генадиев от „Откраднат живот“ или иначе казано ветеранът от Народния театър „Иван Вазов“ – Стоян Алексиев ще ви разтърси с изпълнението си в две от минипиесите, създаващи тринадест отделни гледни точки за любовта, в спектакъла на режисьора Гаро Ашикян. Модерната визия на постановката неминуемо печели и от това, че вече познаваме този талантлив и обигран актьор, който може с едно движение да ви покаже цялата палитра на гнева или обичането. Стоян Алексиев обича Пазарджик, той освен в ролята на актьор е посещавал градът ни и като гост на презентацията на множество пазарджишки книги.

Сред актьорите е и талантливата Илияна Лазарова, тя стана популярна с участието си в двата сезона на хитовия български сериал „Връзки“, а зрителите я помнят и от сериалите „Стъклен дом“ и „Седем часа разлика“. От 6 години тя е актриса в трупата на Драматичен театър „Константин Величков“ – Пазарджик. Илияна Лазарова е завършила театрален и филмов институт „Лий Страсбърг“ в Ню Йорк. Тя участва и в единия от етюдите, заедно със Стоян Алексиев и Тодор Кайков в „Съединението на двете Кореи“. Извън сериалите и театралната сцена видяхме Илияна Лазарова и в ролята на отлична домакиня, в „Черешката на тортата “ тя бе участник през юли тази година.

Александър Пасков е част от трупата на ДКТ „Константин Величков“ от 1991 година насам. Влизал е в кожата на десетки роли, но напоследък не минава известен сериал, в който той да не се е появявал. Видяхме го в „Седем часа разлика“, в „Откраднат живот“, в „Пътя на честта“, където се изяви в ролята на лодкар, в компанията на победителя от първия „Big Brother“ – Здравко. „Аз попаднах в сериала след кастинг, а той с връзки“ – шегува се Пасков. В „Съединението на двете Кореи“ ще го видите в ролята на … спомен. А също така и арбитър на фехтовъчен мач между две жени. Можете да го срещнете много често в Пазарджик в компанията на Гаро Ашикян, който пък е режисьор на постановката. Само след седмица можете да подкрепите Сашо на местнитее избори, защото той е кандидат за общински съветник от листата на „Глас народен“.

Георги Керменски има множество роли в театъра, сред които: Горилков в „Големанов“ (2012 г.), Динко във „Вампир“, Войницки в „Горски Дух“, Ариел в „Бурята“, Кучкарьов в „Женитба“, Лизандър в „Сън в лятна нощ“ и много други. През 2008 г. участва във филма „План за отмъщение „, реж. К.Буров, а през 2013 г. участва в сериалите „Четвъртата власт“ и „Недадените“. Той е в трупата ни от 2000 г. до днес. Играта му в „Съединението на двете Кореи“ е повече от убедителна. Ще го видите като нехаен съпруг и то два пъти.

Тодор Кайков също бе изкушен от малкия екран и се появи в един от епизодите на „Откраднат живот“. Завършил НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1993, специалност актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. Крикор Азарян. Актьор в трупата на ДКТ „Константин Величков“, Пазарджик от 1993. Излишно е да казваме, че ролите му в „съединението на двете Кореи“ са перфектно изпълнени. И няма как да бъде иначе, защото зад гърба му има десетки роли, които са оставили сериозен отпечатък в съзнанието на зрителите. Гледайте го и в новата постановка „Чайка“ в Пазарджик, тя е под режисурата на Иван Добчев.

Нели Сиракова завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ през 1996 г. и веднага става част от трупата на ДКТ „Константи Величков“ – Пазарджик, където работи и до момента. Зад гърба си има над 30 театрални роли, много роли в киното и телевизията.

Наградии: 1999 г. – Награда за особен принос в театралното изкуство за ролята на госпожица Юлия в “Госпожица Юлия” от А. Стринберг, режисьор Илиян Николов – грамота и едногодишна стипендия от “Български Самарянски Съюз” гр. София
2002 г. – Номинация за най-добра актриса на годината от Съюза на Артистите в България за ролята на Брук Даниелс в “Пуканки” от Бен Елтън, режисьор Михаил Петров. 2005 г. – Годишна театрална награда за женска роля от Община Пазарджик, за ролята на Мери в “Паметта на водата” от Шийла Стивънсън, режисьор Красимир Спасов.

Завършил е ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1984, специалност актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. Крикор Азарян. От 1984 до 1989 работи в ДТ „А. Карамитев“, Димитровград, от 1989 до 1991 в ДТ „Ив. Димов“, Хасково, от 1991 до 1995 в „Малък театър“, Пловдив“. От 1996 е в състава на ДКТ „К. Величков“, Пазарджик. В „Съединението на двете Кореи“ ще го видим в ролята на съпруг на Ива Огнянова.

Ива Огнянова завършва Актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ през 1996 година в класа на проф. Ст. Данаилов, проф. Ил. Добрев, Ивайло Христов. От 1996 година е актриса в Драматично-куклен театър „Констатин Величков”, гр. Пазарджик. През 2008 година завършва Международна театрална школа в Москва, Русия, с преподаватели – А. Калягин, Л.Додин, О. Табаков, Герман Сидаков. През 2011 участва в международен театрален проект PLOTS в Англия. От 2010 година преподава актьорско майсторство в МОНТФИЗ. В „Съединението на двете Кореи“ тя успява да разсмее и просълзи зрителите влизайки в ролята на палава съпруга и проститутка влюбена в свещеник.

Детелина Стойчева е завършила театрален колеж „Любен Гройс“ през 2004 г., специалност актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. Елена Баева. От 2004 до 2013 работи в ДТ“ Антон Страшимиров“,  Разград, от 2014 в ДКТ “К. Величков“, Пазарджик.

Иля Пепеланов учи актьорско майсторство в РАТИ-ГИТИС, Москва в клас на проф. Леонид Хейфец. През 2012 завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. Стефан Данаилов. От 2012 до 2015 работи в ДТ «Сава Огнянов», Русе. Роли: Вожеватов в «Без зестра» (А. Островски) реж. Маргарита Мачева, Вестителят в «Медея» (Еврипид) реж. Петър Денчев, Жеко Хоров в «Службогонци» (Иван Вазов) реж. Пламен Панев.

От 2015 е в трупата на Драматично-кукления театър «Константин Величков», Пазарджик. Роли: Маноло в «Големите момичета не плачат» (Нийл Саймън) реж. Михаил Петров, Буле в «Не залагай на англичаните» (Владимир Джурджевич) реж. Владлен Александров. Кино: Участва във филмите «Още нещо за любовта», реж. Магдалена Ралчева, «Шменти капели: Легендата», реж. Владислав Карамфилов и др. В „Съединението на двете Кореи“ е случаен минувач, но кого среща?

Най-младите попълнения

Елена Замяркова е завършила е средно образование в Езикова гимназия „Бертолт Брехт“ в Пазарджик, докато учи в гимназията, тя е и част от младежки театър „Приятели“. През 2017 г. се дипломира в НАТФИЗ. Участвала е в четири дипломни спектакъла, сред които „10 в Лондон“ с реж. Малин Кръстев и „Комедия от грешки“ на реж. Мартин Киселов. През студентските години се е снимала и в дипломни късометражни филми, както и в реклами. Участва във филма на Ивайло Христов „Каръци“. Обича и умее да танцува, да пее и готви, спортува. В „съединението на двете Кореи“ тя изпълнява ролята на училищен директор и палава сестра.

Ралица Стоянова е родена на 23 май 1989 г. в семейство на артисти и още от дете мечтае да следва примера на родителите си. През 2013 г. завършва Актьорство за куклен театър в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ в класа на проф. Боньо Лунгов и става част от театрите в Пазарджик и Видин. По-късно започва да работи и като асистент на преподавателите си в Академията. Освен с участията си на театралната сцена, Ралица Стоянова е част от арт студио „Камбана“ и се занимава професионално с дублаж на филми. Участва в дипломните представления „Напразни усилия на любовта“, „Кодово име: червената шапчица“, „Безкрайни сънища“. Награди: 2016 г. – получава награда „Савина“ за млад актьор.

Стиляна Маркова е родена на 28 януари 1995г. в гр Пловдив. През 2018 г. завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ със специалност актьорство за куклен театър в класа на проф. Румен Рачев. Печели наградата “НАЙ-НАЙ-НАЙ” – актриса за куклен театър 2018 г. Стиляна Маркова участва във фестивали, сред които 2013 г. – „Бургаски изгреви“ – гр. Бургас,  2017 г. – „Виа Понтика“ – гр. Балчик, 2017 г. – „Пиерот“ – гр. Стара Загора, 2018 г. – “FIST” – гр. Белград.

Радост Кожухарова завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов през 2014 г., специалност актьорско майсторство за куклен театър в класа на проф. Румен Рачев; през 2009 – висше образование в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, специалност актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. Иван Налбантов; през 2007 – Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски” със средно специално образование по изкуствата. От 2015 е в трупата на ДКТ „К. Величков“, Пазарджик.

Виктория Христова през 2009 г. завършва СОУ „Св. Патриарх Евтимий“, град Пловдив с профил математика, информатика и немски език. През 2010 г. е приета в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ със специалност Актьорско майсторство за куклен театър, в класа на проф. Румен Рачев. През 2014 г. завършва успешно Академията. Виктория Христова участва в дипломните спектакли „Театрална изложба“ (2014 г.) с реж. проф. Румен Рачев и в „Кино-театър „Българан“ (2014 г.) с реж. проф. Румен Рачев и доц. Боряна Георгиева. Понастоящем е част от трупата на ДКТ „Константин Величков“ – Пазарджик.