Жителите на брациговските села – Розово и Равногор събират подриска, в която настояват за спешен ремонт на пътя, който свързва Брацигово с двете села и курортно селище Атолука. По трасето, което се стеснява заради поройните дъждеве през пролетта и есента, зеят и огромни дупки. През зимния сезон пътят е трудно проходим и не е ремонтиран повече от тридесет години. През това лято бе изкърпена отсечката Равногор – Атолука, но това е само козметично решение на проблема.

Трасето е натоварено и това се дължи на липсата на обществен транспорт, който да стига до двете населени места и да спестява движението с лични автомобили. В Розово и Равногор все още живеят хора в работоспособна възраст и те ежедневно пътуват до Брацигово или Пещера, з да стигнат до работните си места. Картината се допълва и от постоянното двиение на камиони, които се качват празни и се връщат натоварени с дървени трупи. Да се разминеш с тях през зимата е кошмар, жалват се потърпевши. Тесните банкети често предизвикват и задръствания през зимния сезон. Отделно от това, заради сечта има оголени участъци, от които се свлича кал и камъни, те също са често срещано препятствие. Необходимо е тези места да бъдат оградени от предпазна стена или с мрежа, за да не се стига до тежки инциденти.

Подписката се събира в пункта на Еврофутбол в Брацигово. Местните жители настояват в най-кратки срокове да бъдат предприети действия, за да се избегнат пътни инциденти, предизвикани от немарливо отношение по поддръжката на пътя.

За по-добро отводняване на платното за движение при изхода на село Равногор в посока Брацигово в края на летния сезон са почистени 800 метра земен окоп. За осигуряване на добра видимост е почистена растителността около пътните знаци и в кривите на пътя. При осигуряване на средства Областно пътно управление – Пазарджик е в готовност да предприеме действия за почистване на крайпътната растителност, канавките и банкетите по цялото трасе на третокласния път, съобщиха от АПИ.