Служители от отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик гостуваха на децата от групите „Калинка“ и „Слънчице“ при детска градина „Пролет“ в областния град. Срещата е част от поредицата посещения в детски градини, при които децата се срещат на живо с полицейски служители и по този начин добиват представа за спецификата на тяхната важна и отговорна професия.

Естествено, както всяка среща така и тази започна с кратко припомняне на правилата за безопасно движение по пътищата. Децата демонстрираха добри познания относно значението на пътните знаци и основните мерки за безопасност по време на движение, като пешеходци и велосипедисти. След това видяха униформата и оборудването на полицейските служители за опазване на обществения ред.

Децата се докоснаха до полицейския щит и шлем, до щурмовата и стоп-палката, до светлоотразителната и противокуршумната  жилетки. В знак на благодарност към полицаите малчуганите ги поздравиха на изпроводяк с няколко песни и сърдечни покани за повторно гостуване.