Наближава най-семейният празник – Рождество Христово и това е чудесен повод да започнем приготовленията за него. Наред с подаръците за най-близките вече е време да помислим и за украсата.

  1. Традиционният коледен венец можем да поставим в началото на декември. Той може да укреси както входната врата, така и самото жилище. Не е нужно да харчите пари, ако в дома ви има малчугани, можете да възложите изработката на украсата на тях. Необходими са ви само малко шишарки, панделки, изкуствени клонки имел или елхови клонки, които можете да откриете на минимална цена в магазините за „Един лев.“ Работа могат да ви свършат и лозови пръчки, малко тел и старите украшения за елха, които искате да подмените с нови през тази година. Ето няколко идеи за Коледен венец.

За  основа на венчетоможе да ви послужи и телена закачалка от химическото чистене на дрехите ви.

2. Ако у дома имате необходимите инструменти ви е нужен само един клон от дърво, за да създадете занимания на децата. Необходимо е клонът да бъде нацепен на филийки, а от тях могат да се направят много неща. Всичко зависи от въображението на вашите наследници и уменията им да рисуват. Ето, какво имаме предвид.

3. Очевидно е, че както вървят нещата по Рождество Христово може и да няма сняг, но пък можем да си направим „снежен човек“ и от дърво. Той спокойно може да ни посреща на двора или на терасата, при това без възможност да се стопи. Компания могат да му правят тези три джуджета с бради от памук и картонени шапки.

4. Не може да не си спомняте, че в миналото украсявахме класните си стои преди Нова година и всеки се стараеше да допринесе с нещо. Направете сега състезание между вашите деца, като им дадете възможност всеки да украси по една стая от дома. Снабдете ги с LED лампички, хартия или тънък стеропор, ножици и дървени клонки.

5. Шишарките са много благодатен безплатен материал и могат да ви послужат по много начини за украса.

6. Вещите, които всеки ден употребявате също могат да се превърнат в акценти за празника. Ето няколко идеи за това.

7. Не се разделяйте лесно със старите кухненски рендета, защото те също могат да ви изненадат с необичайното си приложение.

8. Още работа за децата – възложете им да създадат малко коледно село. Навсякъде се продава изкуствен сняг, а винаги можете да им осигурите картон, лепило и бои. С малко клонки и LED светлинки Коледа ще се превърне в истинско приключение.

9. Старите консервни кутии облечете с цвят и плат. Малко шишарки, свежа зеленина и съвсем малко време и старание. Подходящо занимание е и за децата.

10. Помолете децата да направят малки ангелчета, които могат да украсят елхата или отделно кътче в стаята.