На тържествена церемония снощи Сдружението на частните предприемачи и работодатели връчи традиционните си годишни бизнес награди. За 2019 година бяха присъдени общо четири отличия. Голямата награда – „Предприемач на годината“, получи г-н Иван Неделчев, управител на „РАДИО СОТ“ ООД и учредител на „АВАЛ“ ООД.

Близо 20 хиляди обекта в 100 населени места разчитат вече 23 години на РАДИО СОТ ООД. Сред основните направления в дейността на компанията е охраната със сигнално-охранителна техника. Автопатрулите са в денонощен режим на работа. В „РАДИО СОТ” работят 215 служители. През годините професионалното развитие на г-н Иван Неделчев се свързва и с още една компания – „АВАЛ“ ООД, която вече 25 години е водеща в сферата на фискалните устройства, софтуер за управление на бизнеса, видеонаблюдение и контрол на достъпа, изграждане на автомобилни аудио и мултимедийни системи.

Наградата „Предприемач на годината – 2019“ беше връчена на Иван Неделчев от миналогодишния ѝ носител – г-н Благой Ангелов – управител на мебелна фабрика „Колорадо“.

Председателят на Сдружението на предприемачите Димитър Събев връчи по време на церемонията и още три награди. Награда за динамично развиваща се фирма получи г-н Делчо Генчев, управител на „Фейс Консулт“ ЕООД. През последните години фирмата му постоянно разширява дейността си, работи в областта на рекламата, има рекламни съоръжения в цяла България, а като консултант е познат на бизнеса в много от големите градове.

Признанието на предприемачите заслужи и един млад хирург – д-р Цветелина Спиридонова, отличена с награда за иновации и технологии. Д-р Спиридонова е блестящ хирург, със специализация в Париж, с дългогодишен стаж в болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“ – София, а признанието на своите колеги от бизнес сдружението тя получи за успехите си като мениджър на МБАЛ „Хигия“ и конкретно за направените през годината иновации и инвестиции. През тази година нова и модерна апаратура беше закупена за почти всички отделения. Техниката е от ново поколение, подпомага работата на медиците, гарантира адекватна, ефективна, висококачествена специализирана медицинска дейност и подобряване на качеството на медицинските услуги.

Специална награда получи и още един доктор и мениджър – д-р Неделчо Ситнов , който ръководи най-модерната дентална клиника в Пазарджик – „Сити дент“. Д-р Неделчо Ситнов беше отличен с награда за издигане и утвърждаване авторитета на Сдружението на предприемачите. През тази година той получи признанието на своите колеги от Асоциацията на денталните мениджъри „Адмира”. Д-р Ситнов е носител на наградата за Съвременна дентална практика с успешен мениджмънт, както и на престижната награда „Дигитален дентален мениджър на 2019 година”. Той е първият носител на тази награда.

На тържествената церемония по награждаването официални гости бяха заместник-министърът на земеделието д-р Лозана Василева, областният управител на Пазарджик г-н Стефан Мирев, представители на бизнес сдруженията в Стара Загора, Асеновград и Панагюрище.

„Радвам се, че съм от Пазарджик и тук развиваме едно успешно земеделие, сред Вас виждам земеделски производители, които са сред най-добрите в страната и за тях ще съобщя, че до края на годината предстои да изплатим близо 900 милиона лева, както по линия на подпомагане на площ, така и за сектор „Животновъдство“, а за следващата година сме подготвили по Програма за развитие на селските райони още 110 милиона евро, така че да подпомогнем сектор „Земеделие“ и по-специално биологичното земеделие и животновъдството“. Това заяви д-р Лозана Василева. Заместник-министърът на земеделието увери предприемачите, че „цялото правителство полага максимални усилия за създаване на благоприятна среда за развитието на бизнеса, за задържането на данъците, за  подобряване на административното обслужване и че активно се работи за електронно управление.

Успехи на бизнеса в Пазарджик пожела и областният управител на Пазарджик г-н Стефан Мирев. „Успехите на местния бизнес трябва да бъдат адмирирани от нас, представителите на институциите. Благодаря на всички вас, които въпреки предизвикателствата на времето, сте смели, иновативни, разкривате работни места и развивате местната икономика“, каза още Стефан Мирев.

Поздравителен адрес до предприемачите изпрати и кметът на Пазарджик Тодор Попов с благодарност за партньорството в проекти от местно значение и пожелания за нови успехи на отличените бизнесмени.

Приветствия към предприемачите в Пазарджик отправиха и колегите им от бизнес сдруженията в Панагюрище, Асеновград и Стара Загора.