Концерт за пиано и оркестър №1 от Чайковски и Менделсоновата Симфония №5 ще прозвучат този четвъртък, 12 декември, в концертна зала „Маестро Георги Атанасов“.  Началото на концерта е в 18:30 часа. Пазарджишките музиканти ще свирят под диригентската палка на белгийския диригент Ерик Ледерхандлер, а гост солист ще е младият пианист Лоренцо Паскучи. Ерик Ледерхандлер е назначен за музикален директор на групата за сценични изкуства в Дзянсу Симфоничен Оркестър (Нанкин) и е първият чуждестранен диригент, получил такава позиция в Китай.

Той е роден през 1965 г. в Брюксел (Белгия). Учи пиано в Музикалната академия в Брюксел. В Кралската музикална консерватория в Брюксел завършва и получава няколко дипломи. Ерик Ледерхандлер е лауреат на „Wiener Meisterkurse für Dirigenten“ под ръководството на Салвадор Мас Конде, провеждащ последния концерт в „Grosser Sendesaal“ на Австрийската телевизионна компания във Виена. В Белгия ръководи Ансамбълния вокал на Белгийската радио и телевизия, Симфоничния оркестър на Кралската музикална консерватория в Брюксел, Оркестър Роял де Шамбре де Валони и Националния оркестър на Белгия. Талантливият пианист Лоренцо Паскучи започва да взема частни уроци по пиано на осемгодишна възраст под ръководството на М. Паскуале Петручи и М. Антонио Фериньо.

Той взема дипломата за пиано форте и магистърска степен под ръководството на М. Габриеле Отавиано в Консерватория „Сан Пиетро а Меджела“ в Неапол.  Занимава се с концертна дейност както като солист, така и в камерен ансамбъл. Последните му изпълнения са Концерт № 1 на Л. ван Бетховен и Концерт № 2 на С. Рахманинов, изпълнени в престижни италиански театри.