Петима абитуриенти от Гимназията по икономика в Пазарджик бяха приети в УНСС след като се класираха на призови места в Националното състезание по счетоводство и финанси.

Лили Трампелова  от 12 б клас, спец. „Икономическа информатика“; Василена Пандева, Гергана Поибренска  и Величка Боева  от  12 г клас спец. „Оперативно счетоводство“,  и Надежда Илинова  от  12 в клас спец. „Банково дело“  получиха сертификати за  признаване  оценка „отличен 6.00“ за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в УНСС в направление „Финанси, счетоводство и контрол“ за учебната 2020/2021 г.

Националното  състезание по финанси и счетоводство бе  организирано от Университета за национално и световно стопанство и Асоциацията на икономическите училища в България. В него се включиха 600 дванайсетокласници   от 40-те средни училища-членове на АИУБ и 4-те водещи езикови гимназии в страната. Състезанието се проведе под формата на компютърен тест включващ 60 въпроса – 30 от областите „Обща теория на счетоводството“ и „Счетоводство на предприятието“,  и 30 по „Финанси“.