Коледна благотворителна акция : ” Подари играчка на болно дете”  организираха  учениците   от  5 „в” клас на ОУ „Проф. Иван Батаклиев”. 20 деца, придружавани от техния класен ръководител  г-жа Николина Кръстанова, посетиха МБАЛ-Пазарджик. Те се срещнаха с  болни деца, които са настанени за лечение в Първо и Второ детско отделение, за да ги зарадват с коледни подаръци.  Всяко  болно дете  получи  плюшена играчки, шоколадови лакомства, сокче и картичка.

От името на учениците Йоана Папазова  поздрави  малките пациенти на двете отделения  : „Казват, че по Коледа се случват чудеса. Нека ние бъдем това коледно чудо за вас”. Учениците от ОУ „Проф. Иван Батаклиев”  пожелаха  на болните деца  бързо  възстановяване и прибиране  за празниците  в къщи .

Лично изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик  д-р Красимир Темнилов  изказа благодарност към малките дарители за техния мил жест. „Благодаря ви , мили деца, че точно преди Коледа показвате такава съпричастност и загриженост   към  болните ни пациенти в двете детски отделения. Надявам се и в бъдеще  да продължавате да правите такива добрини”, заяви  д-р Темнилов. Той пожела на учениците да сбъдват мечтите си. Да  бъдат здрави и за Коледа да получат подаръците, които са си пожелали.  Малките дарители получиха и благодарствено писмо  от името на ръководството на МБАЛ-Пазарджик.

Посещението в болницата за учениците приключи  в ЦСМП-Пазарджик, където имаха възможност  да се запознаят с работата на спешните медици  и да  разгледат линейка.