ОДМВР-Пазарджик под надзора на Районната прокуратура разследва случай на установени големи количества мъртва риба по поречието на р. Марица. Образувано е досъдебно проезводство. Назначени са експертизи, резултатът от които се очаква в спешен порядък.

Разследването е предприето от ОДМВР-Пазарджик, под ръководството на Районна прокуратура-Пазарджик. Сигналът  за открито голямо количество мъртва риба е подаден тази сутрин. Незабавно са предприети действия за изясняване на случая. И в момента на три места по поречието на р. Марица се извършва оглед, в който участват окръжният прокурор на Пазарджик, екипи на ОДМВР, екоинспектори от РИОСВ, Агенцията по безопасност на храните и Басейнова дирекция „Източно беломорски район”.

По случая е образувано досъдебно производство. Назначени са експертизи на водата и мъртвата риба, резултатите от които се очакват в спешен порядък.

Правоохранителните органи предупреждават жителите на населените места в никакъв случай да не събират или консумират под каквато и да било форма мъртвата риба, защото е възможно това да застраши здравето им.