На 1 и 2 февруари в столичната зала „Арена Армеец“ ще се проведе Европейска отворена купа по джудо за мъже – турнир, който носи точки за олимпийската ранглиста. Заявка за участие в турнира са направили 251 състезатели от 33 държави от 5 континента. Страната ни ще бъде представена от 27 джудисти от различни клубове.

Трима състезатели от Пазарджик са включени в националния отбор на България и ще се борят за призови класирания. Представителите на СК ”Кодокан” ще участват в категории 60, 81, 90кг. Горан Козарев до 60кг ще се състезава в конкуренция с 40 състезатели. Другият представител на „Кодокан“ Павлин Спасов в категория до 81 кг. ще се конкурира с още 44 джудисти, а третата наша надежда е Борислав Владов – категорията до 90 кг. В същата категория участие са заявили още 32-ма състезатели.

За феновете на джудото добрата новина е, че входът за състезанието ще е напълно безплатен във всички дни на турнира. А присъствието си заслужава, защото организаторите от Българската федерация по джудо обещават схватки и състезатели от най-висок ранг.