Аз нямам правомощия да налагм санкции на г-жа Маратилова, заяви преди минути шефката на РУО на МОН Валентина Кайтазова, в отговор на въпроса ни – дали ще бъде санкционирана учителката от ОУ“Проф. Иван Батаклиев“. Припомняме, че днес в програма „Хоризонт“ на БНР бе оповестен случай, в който преподавателката на третокласници от школото, е приложила нетрадиционен възпитателен метод по отношение на едно от децата, което през междучасието наплюло свои съученици, докато водило спор с тях. Целият случай – ТУК.

Право да наложи административно наказание по закон има само диркторката Даниела Кемчева. Според думите на Валентина Кайтазова, която детайлно се е запознала със ситуацията, до момента няма никакви оплаквания от работата на г-жа Маратилова. Напротив, има индикации, че когато децата постъпват в първи клас и тя трябва да поеме паралелка, множество родители са изказвали предпочитания към нея. В случая е постъпила по недопустим начин, винаги има възможност да се обясни на децата, че не постъпват правилно и това да не е с цената на тхното лично достойнство.

Предстои в училището да се организира родителска среща, да се проведат разговори по повод на това, как следва да се процедира с деца, които не спазват реда в училището, за да може да се избягват подобни ситуации в бъдеще.

Последна дума има директорката на училището, която вероятно ще наложи и строга санкция с оглед на последствията от неразумното поведение на учителката. Междувременно с нас се свързаха и родители на деца от класа, които са на мнение, че поведението на напусналото училището дете, също и предпоставяло вземането на по-крути мерки.