„Младо и вечно младо изкуство“ е наименованието на изложбата, която ще бъде отворена за посетители тази вечер в ХГ“Георги Машев“ в Пазарджик, съобщи председателката на Дружеството на пазарджишките художници – изкуствоведът Ани Стойкова. Любителите на изобразителното изкуство ще могат да се запознаят с най-новото творчество на седем автора от града и региона. В часовия пояс от 17-19 всеки от почитателите на местните творци ще има шанса да се срещне и да разговаря с тях.

Особено ярка и запомняща се бе Годишната изложба на Дружеството, в която взеха участие изключително много автори, а мнението на посетителите е, че от година на година представяните на публиката творби стават все по – интересни и бележат творчески подем, както за всеки от художниците и скулптурите по отделно, така и като цялостно представяне на местната им организация. Ще припомним, че при откриването на изложбата бяха връчени и годишните награди, като за 2019 г. за живопис бе отличена Бояна Попова, за скулптура Спас Киричев, за графика Димитър Маламски, а за цялостен принос Борис Резов.

Това е една от най-силните ни изложби, коментира за PZdnes Ани Стойкова, а също така е и барометър за посоките, които поемат самите автори. Според нея особено впечатляващи са творбите на Димитър Маламски, Бояна Попова, Петър Бажлеков и Васил Петров. Като цяло Пазарджик определено вдига летвата през последните години, а това е повече от добра новина за местните почитатели на изкуството.