• Снимка: Клуб по дебати Пазарджик

Представителките на Клуб по дебати Пазарджик – Елия Панчова и Диляна Илиева защитиха с чест името на България и ЕГ“Б.Брехт“ – Пазарджик, като се представиха отлично на престижното международно състезание по дебати Queen Mary IV в Лондон, Англия. Състезанието се състоя във факлутета по право на университета Queen Mary. Темите, които дебатираха бяха от политическо, икономическо и социално естество.
Освен че представиха клуба отлично на международната сцена, те се завръщат с още нови умения и знания, съобщиха от Клуба.

Вчера вечерта представители на ученическите отбори от София, Пловдив и Варна се включиха и в училищното състезание по дебати на King’s College London.

Понастоящем Елия Панчова е студентка в Американски университет в Благоевград, специалност „Икономика и Бизнес администрация“. Съотборничката ѝДиляна Илиева, която е президент на Клуб по дебати – Пазарджик, ще бъде абитуриентка тази година. Елия Панчова е и член на Управителния съвет на Асоциация по дебати – България. Тя се занимава усърдно с дебати от 2016 г. насам. Споделя, че споровете са полезно, а също така и интересно занимание, което ти дава шанс да се срещнеш с интелигентни младежи и интересни теми за размисъл.