Стефани и Габриела Стоеви станаха Държавни шампионки на двойки жени на провелото се през почивните дни  в софийската зала „Европа“ Държавно лично първенство по бадминтон за мъже и жени.  115 мъже и 90 жени от 32 клуба от цялата страна взеха участие в оспорваната надпревара. Бадминтон-скуош клуб Пазарджик бе представен от 10 състезатели – петима мъже и пет жени. Сестри Стоеви победиха на финала Мария Мицова (НСА)/Димитрия Попстойкова (Виктори-София) с 2:1 гейма. Стефани Стоева е Държавна шампионка на единично жени, като на финала победи убедително Линда Зачери (Стара Загора) с 2:1 гейма, след страхотна игра в един много качествен мач. Габриела Стоева е трета на единично жени. Тя загуби на полуфинал от Линда Зачери (Стара Загора) с 22:20/21:14 и така остана с бронзов медал за жени единично.
Гергана Павлова е пета на единично жени, като загуби на четвъртфинал от Линда Зачери с 2:0 гейма.

Гергана се класира пета и на двойки жени с партньорка Таня Иванова (Хасково), като загубиха за влизане в медалите именно от сестри Стоеви. На смесени двойки Гери и Стефан Гърев са пети, отпададайки за влизане за медали от Димитър Янакиев/Мария Делчева (Левски-София) с 21:18/21:16. Много добро класиране и за женската ни двойка Бистра Манева/Добринка Смилянова, които отпаднаха на четвъртфинал от Мария Мицова (НСА)/Димитрия Попстойкова (Виктори-София) с 2:0 гейма. Класирането им е впечатляващо, тъй като преди това отстраниха едни от фаворизираните двойки и национални състезателки –  Калояна Налбантова/Михаела Златанова (Виктори-София) с 2:1 гейма в един страхотен мач.

Можем да отбележим завръщането на позициите ни при мъжете, които направиха много силно първенство с много добро класиране. Стефан Гърев е пети на смесени двойки с Гергана Павлова, като малко не достигна за класиране в медалите. Стефан се класира пети на единично мъже, а на осминафинал победи един от фаворитите Иван Панев (Хасково) с 2:0 гейма. На четвъртфинала не успя да завърши срещата срещу Даниел Николов (Виктори-София) поради контузията, която получи в играещата ръка и невъзможността да продължи двубоя. На двойки мъже Стефан Гърев и Борис Кесов са пети, като не успяха да играят четвъртфиналната среща поради контузията на Стефан Гърев, а и Борис Кесов също бе с контузия в глезена. Добро първенство и за двойката Илиян Янков/Илиян Стоилов, които имаха малшанс при жребия и срещнаха силната двойка Цветомир Стоянов (Хасково)/Мартин Цветков (НСА) с 2:1 гейма, като контра гейма завърши 21:19 и бяха на крачка от победата. Можем да отбележим едно много успешно Държавно първенство за мъже и жени с две титли, един бронзов медал и няколко призови класирания, на крачка от медалите. Първенство, което затвърди позицията ни в момента на един от водещите клубове по бадминтон в България, коментира треньорът на клуба Неделчо Кесов.