Идеята да поканят Красимира Цочева, Димитър Калайджиев и Сами Хоссни, участници в миналия формат на „Фермата“, в Бяга, се родила благодарение на децата от местното читалище „Никола Вапцаров“, това разказа Димитрия Ламбрева, която се е заела с нелеката задача да сбъдне една мечта. 

„Направи ми впечатление, че малките са много ентусиазирани от това, което се случва в телевизионното предаване и посочиха Сами и Димитър като хора, които страшно много им допадат и те биха искали да приличат на тях. Тогава ми хрумна, че ако те наистина дойдат на среща не само с децата, но и с възрастните, това ще бъде едно много запомнящо се и хубаво събитие за нас“, разказва Димитрия.

„Знаех, че е много тежко и трудно да се организира такава среща, защото ние не разполагаме с никакви възможности, читалището ни няма дори лев приходи и собствени средства, но когато има желание, дарители винаги ще се намерят. Отне ми около час да намеря координатите на Димитър и Сами в интернет, а те откликнаха. Заедно с тях ще видим и Красимира Цочева, която също има какво да ни разкаже.

Основната ни цел е всички присъстващи да се запознаят с тези позитивни млади хора и да се докоснат до техните житейски истории и успехи, защото всеки един от тримата е успял независимо от обстоятелствата, които е срещнал по пътя си.

Димитър Калайджиев ще разкаже на децата ни, колко важно е образованието и как на възраст от осемнадесет години можеш да се откъснеш от семейството, да си поставиш цел и да я изпълниш. Димитър Калайджиев е собственик на печеливша агенция за недвижими имоти – „Ера“.

Сами Хоссни е не по-малко вдъхновяващ човек – той е от Стара Загора и гражданин на света. Роденият в семейството на египтянин и българка младеж е бивш национал по плуване, 10 пъти шампион на България по кикбокс и шампион на Азия по муайтай. Мечтае да създаде първата ни федерация по сърф и да има семейство, като за бъдещия си дом вече е купил земя в Северна Бразилия. Понастоящем е фитнес инструктор и ще разкаже на публиката за здравословното хранене и спорта, който ще ни помогне да постигнем мечтаните резултати по отношение на външния ни вид.

Красимира е осъществила своя план да бъде „щастлива майка“, защото щастливите деца имат щастливи родители, за битието ѝ на домакиня, за това как се справя с живота и още много други истории очакваме да научим тази събота. И това не е всичко, публиката ще участва в състезания, които видяхме и във „Фермата“, като тя ще се раздели на отбори, които ще бъдат оглавени от нашите участници. Освен силовите изпитания ще има и отговаряне на въпроси от историята на България и тукашния край.

Предвидили сме и музикална програма, която ще изнесат децата от Пещера, както и нашия клуб по канго. Началният час на събитието е 11.30 ч. , в салона на читалището ни в Бяга.

„Искам да благодаря на дарителите, които ни помогнаха да организираме тази среща – „Биовет“ АД, „Офис 1″, фирмата за дървен материал в Козарско и железарския магазин в Брацигово. Гореща благодарност за Венелина Колева от Бяга, както и на много наши съграждани, които са ни направили парични дарения.“ – допълни г-жа Ламбрева.