Шестима тийнейджъри извършили кражби са установени в резултат на усърдната работа на криминалисти от РУ-Септември. Малко след полунощ във вторник в РУ-Септември бил получен сигнал от 47-годишен септемвриец.

Мъжът информирал, че неизвестни са проникнали в жилището му, повредили са телевизор и са откраднали стереоуредба и сателитен приемник. Незабавно служители на полицейското управление предприели разследване и скоро спипали извършителите. Оказало се, че това са двама младежи от Септември на 16 и 18 години.

Откраднатите вещи били открити и иззети. Вчера следобед 58-годишна жена от чирпанското село Зетьово се оплакала в полицията, че е станала обект на кражба. Докато чакала на гарата в Септември апаши бръкнали в дамската и чанта и отмъкнали сумата от 60 лева.

Органите на реда реагирали светкавично и не след дълго установили извършителите. Авторите на посегателството били четири момчета на възраст между 14 и 15 години, всичките от същия град. И по свата случая се водят бързи производства. С непълнолетните работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“.