В четвъртък на 6-ти февруари в концертна зала „Маестро Георги Атанасов“ в Пазарджик предстои премиера на най-новата пиеса на композитора Луис Уолтърс. Музикантите от пазарджишкия симфоничен оркестър ще изпълнят „Чайковски – конструкция” на южноафриканския композитор.

Диригент ще е преподавателят по симфонична оркестрация и инструментознание в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ –  доцент Христо Павлов. Солист ще е италианският виолончелист Франческо Мариоци. Франческо Мариоци е първо виолончело  в  Оркестра Симфоника Сичилиана , Симфоничния оркестър на Рим, на Театро Реджо  в Парма и Симфоничния оркестър на Калабрия.

Като солист и камерен изпълнител  е канен от престижни фестивали като Сочиета дел куартето – Флоренция, Италиански културен институт – Монреал , Фестивал Музикални срещи – Фиезоле , Фестивала на Нациите в Портогруаро, на фестивала Помпоза, Филхармоничната Асоциация в Умбрия,  Сполето фестивал.

През 2016 изнася в Италия с голям успех солови концерти в дуо с Маестро Бруно Канино. В четвъртък освен премиерата на композитора Луис Уолтърс в зала „Маестро Георги Атанасов“ ще прозвучат още Вариации „Рококо” за виолончело и оркестър от Пьотър  Чайковски и Симфония № 3 в ре мажор от Франц  Шуберт. Началото на концерта е от 18:30 часа.